Idag var det dags för en tradition inför Helsingborg Marathon. Provlöpning av första halvan. Dessa öppna evenemang började man med redan 2014 och jag har varit med på ett antal sedan dess. Detta år kommer jag inte kunna vara med som pacer den 1/9 p.g.a. Helsingborg eller Chamonix så då anmälde jag mig som farthållare idag istället. Det kändes som om vi var minst 100 löpare som samlades vid Dunkers och efter Eriks välkomstord gav vi oss iväg. Jag, Hanna, Karolina och Caroline skulle hålla 5:40 fart vilket motsvarar 2h på halvmaran och 4 blankt på helan.

Vi började något fortare då vi hade pigga ben och banan inbjuder till det. Det är inte förrän efter Råå som det blir lite mer kuperat. Då gick oxå farten ner något. Milen passerades strax under 57 min och fältet var ganska utspritt redan då. Här är några bilder från Ramlösa brunnspark.

Efter ca 15km var vi fyra i min grupp och den övriga gruppen låg något före. Vi ökade något och kom ifatt så sista kilometern före Fredriksdal var vi drygt 10 löpare i en klunga.

Vid målet bjöds vi på Kullamust och efteråt sprang jag o Joakim tillbaka mot Dunkers. Efter lite gofika på Zoegas var det riktigt skönt med ett dopp i havet. En härlig dag med löpning och sköna människor!

Andra halvan kommer att provspringas om två veckor den 28/7 med start vid Fredriksdal kl 10. Evenemanget finns på Helsingborg Marathons facebooksida.

Alla mina inlägg!