I dag är det sex dagar kvar till min nästa tävling Backyard Ultra Sydkusten. Det är ett typ ” last (wo)man standing lopp”. Ett varv är 6706m och ett nytt varv startas varje heltimma tills inga tävlande är kvar. Det kan alltså pågå i 17h, 24h eller ännu längre. Tolv varv blir 50 miles och 24 blir 100 miles. Arrangören Sweden Runners började med detta koncept 2017 och arrangerar förutom träningar, resor även Älvdalen Backyard Ultra, ÄBU. Förutom dessa två backyard ultror så finns det åtminstone fyra till i Sverige. Dessa går i Trosa, Örebro, Skövde och Lur. Det första i landet tror jag var Lurs Backyard ultra 2015. BUS kallas det skånska originalet och ni kan läsa mer om BUS här: BUS.

Det ser ut att bli riktigt fint väder till helgen med mestadels sol, lite vind och mellan 17 och 23 grader. Solkräm, kylväska, flera par skor, strumpor, blandade löparkläder ska med. Lixom tält, luftmadrass, stolar, vaselin/sportslick och kanske även ett litet parasoll. Får se hur länge jag, Emma och alla andra kan springa och gå. Hursomhelst verkar det kunna bli ett riktigt kul lopp.

Det har varit en galet rolig och intensiv vecka. Känns som det hänt mer än det gör på en normal månad. Efter midsommar och 50-års firande blev det uppstädning och rivande av tält i måndags. Emma och jag semestrade sedan i Kristianopel tisdag till torsdag och bodde på Gästis där. Det var kanonväder så vi badade en hel del. Såklart blev det även en del löpning. Det är fantastiskt att komma till nya platser och springa. Sedan att Sverige gick vidare i VM när de slog Mexiko med 3-0 gjorde ju inte saken sämre.

 

Efter hemkomsten har vi varit på Torsjö Live fredag-lördag och sett flera bra band såsom: Wilmer X, Sven-Ingvars och Dire Straits experience.

Glömde nästan bort det men jag har ju även blivit hundbiten i veckan. Har bara väntat på att det ska hända för det har varit nära flera gånger, det finns ju många okopplade hundar. Under mitt långpass i fredags mötte jag två personer med tre hundar, bara en var kopplad. Stannade och hälsade från kanske 25m, försökte inte verka hotfull men de två småhundarna gick till attack. En av de två rackarna bet mig i vaden men det blev bara lite små hål så jag hade tur. Det hela resulterade i en stelkrampsspruta på vårdcentralen samt en förebyggande penicillinkur. Ägarna swishade mig pengar för mina utlägg. Är inte svullen än så jag hoppas det inte ska påverka sommarens lopp.

Snittar fortfarande 70km i veckan och juni blev en riktigt bra månad. Juli hoppas jag blir precis lika härlig.

Här är alla mina inlägg!