Den senaste månaden har vi haft ”typ” högsommarvärme mest hela tiden. Det var vinter till april och sen blev det ju sommar i maj. Så det har blivit en hel del löpning i värme. Jag har alltid tyckt om att springa i värme men efter denna värmeböljan är det nästan så att jag börjar längta efter kyla och regn. Hoppas på det senare i alla fall då vi har hästar som behöver gräs och en trädgård som är torr.

Ger jag mig ut på pass under timmen har jag sällan vatten med mig. Solskärm använder jag flitigt för att slippa sol i pannan och minimera svett i ögonen. Shorts och linne är skönt att springa i. Det finns supertunna linnen att köpa som nästan inte väger nånting.

På mina längre pass kör jag antingen med småflaskor i shortsen eller om jag kör backe så ställer jag en större petflaska i skuggan eller vid bilen. Ryggsäck använder jag sällan men ska jag ut på ett riktigt långt pass är den att föredra.

Denna veckan har jag sprungit längre än på länge. Med kvällens löpning landar jag på drygt 100km. För mig är detta lite extra långt (har snittat 7mil i veckan de senaste 1,5 åren). Kroppen känns pigg och jag har inga känningar. Veckans roligaste var studenten hos min systerdotter i Kristinehamn och mina två långpass på Vedema och i Skärgården/Kristinehamn.

Nästa vecka blir det löpning på Ängsgårdsbergen och Skatås/Delsjön, då jag är på tjänsteresa i Göteborg. Ska bli kul att förena nytta med nöje.