Livet är inte alltid en fest utan mer likt en berg och dalbana. Ibland leker livet medan det ibland är tråkiga vardagar med Dionne Warwick på radion.

Förra veckan sprang jag flera nya rundor. Det blev dubbla ispass ute på Bälingesjön, tre lunchpass i Perstorp varav ett riktigt långt runt Store Damm samt en klubbträning med Söderåsens FK på lördagen.

20180305_1504171790015344.jpg
Anna och Emma efter Pantrabacken
20180302_125700584768795.jpg
Långpass runt Store damm

Bestämde mig därefter för ett backpass på lördag em då jag sprang upp och ner för Åsljunga klints brantaste del 15ggr och klockan loggade 1000m+. Det var småhalkigt men jag körde med stavar och tog det lugnt både upp och ner.

Igår fick jag för mig att göra nåt kul när jag sprang på isen. Först sprang jag två varv på sjön (ca 7km). Sedan växlade jag till spårfönstret i min GPS klocka och sprang en hjärterunda ute på isen som blev 360m. Det såg inte alls bra ut i klockan så jag gjorde ett hjärta till fast denna gång lite större, det blev 540m. Upprepade detta tre gånger och ökade farten rejält på raksträckorna. Höll 4:30-4:50 sista rundan och det kändes som jag gjorde tre intervaller. Så här blev mina hjärtan.

Denna vår femte raka vintervecka ser det ut som det ska slå om till plusgrader och bli tö. Det kommer att börja kännas som vår direkt när snön smälter vilket nog tar hela veckan här hemma i Dalshult. Längtar till de soliga vårdagarna. Snart är det dags för lopp så jag ska försöka köra några pass med intervaller denna och nästa vecka. Eftersom det är halvmara om tre veckor så kommer jag att köra något i stil med 10x500m i min milfart med 200m lättare jogging emellan. Jag har nog inte kört något snabbt pass överhuvudtaget de senaste månaderna så jag får verkligen ta det lugnt i början.

Idag är det måndag och för mig innebär det oftast vilodag. Jag har dock skottat lite snö då det kommit en del under dagen. Ha det bra allihopa!

Alla mina inlägg

Annonser