Nu är det äntligen sportlov. Själv brukar jag vara ledig en av dagarna medan övriga familjen brukar ha lov hela veckan. Det händer oftast något kul på sportlovet. I år har vi riktigt fint väder med minusgrader och snö som vi haft i 2½ veckor nu. Vi åkte till och med skridsko på Bälingesjön förra veckan. Sedan i lördags har dottern legat nedbäddad med feber och ont i kroppen, influensan är här. Så nu går övriga familjen i väntans tider och undrar, blir vi drabbade eller inte? Jag hoppas att vi klarar oss och att dottern tillfrisknar snabbt.

20180218_1642591045595541.jpg
Uppe på höjden i Algusttorpatorp

Senaste tiden har jag haft oväntat bra flyt i löpningen. Det har varit vinterväder med en del minusgrader men även någon enstaka plusgrad på em. Jag har flera dagar gett mig ut på pass helt oplanerat. Det blev faktiskt tre lunchpass i Perstorp förra veckan, något som aldrig hänt förut. Flytet har varit en känsla av god form och att jag skulle kunna springa långt, ja rent av riktigt långt precis vilken dag som helst. Veckomängden har legat på 70-90km. För mig är detta mycket och vad jag mäktar med just nu. Igår körde jag även motorsåg, fällde träd och sågade ved i fem timmar. Trots allt detta så känns fötterna och benen pigga men jag har träningsvärk i överarmarna.

I lördags var jag och Emma på klubbträningen igen. Vi var fem löpare som började springa en planerad rutt men som istället blev en kul improviserad runda. Det stannades för att titta på upplösningen av damstafetten. Hanna Kronberg som ledde passet är en riktig inspiratör för många av oss. Alltid pigg och glad, en riktig glädjespridare är vad hon är.

20180217_104203590938739.jpg
Hanna väntar på Anna

Samtidigt måste jag vara noga med att inte gå över gränsen till att springa för mycket. Som ultralöpare så är distans viktigare än fart och det är mer skonsamt enligt mig. Förhoppningsvis så stärks mitt immunförsvar av löpningen om jag ligger på rätt sida gränsen. Idag måndag brukar jag ha vilodag och det är skönt att bara ta det lugnt.

Ha en bra vecka allihopa!

Alla inlägg

Annonser