Riktigt härligt vinterväder är fantastiskt för uteaktviviteter, såklart även löpning. Det finns nästan inget bättre än att en kall morgon först sätta fyr i kaminen och sedan ge sig ut med mönstrade skor på vita vägar med snö som knakar under fötterna. Denna vinter har det varit dåligt med kallgrader och snö har det varit kanske bara fjorton dagar totalt. Men sedan i fredags är minusgraderna och snön tillbaka. Det är inte mycket snö men det är vitt i alla fall. I natt var första gången med tvåsiffrigt (-10°C) denna vinter. Med kylan kommer solen och skänker glädje samt hopp om en annalkande vår. I love it!

I fredags gav jag mig ut på en kortrunda i det kraftiga snöfallet. Det var härligt att börja helgen på detta vis.

20180202_160806_001-1276265177.jpg I lördags åkte jag och Emma till Söderåsens lördagsträning. Det var mindre snö där vi sprang men det kom ny snö på kvällen. Vi var 10 löpare och de flesta fick fem bonuskilometrar då utlovade elva blev totalt 16 km. Några vandrare brukar oxå upp och går samtidigt, med eller utan stavar. Sedan fikas det gemensamt. Kvällen tillbringades med goa vänner i Helsingborg och förfest på bussen dit samt middag på mysiga Olssons skafferi. Utposten besöktes för första gången på flera år, det var sig likt.

fb_img_1517818716341732570100.jpg

Söndagens pass blev ett långpass från Ängelholm-Mölle. Mattias skapade ett evenemang i Kullamannen 100-miles gruppen och jag hängde på honom, Lotta och Thom. De är alla anmälda till loppet men inte jag. Vi möttes upp vid stationen i Ängelholm och sprang därefter mot Råbocka och sedan söderut i strandskogar och längs kusten mot Kullaberg. Efter några kilometer kom en löpare ikapp oss, det var Oskar Svensson från FK Snapphanarna som visade sig vara Ultralöpare han med. Efter 16km vände han och sprang tillbaka och vi andra fortsatte. Det blev en mycket fin tur till Mölle.

Löftet om 35km hölls och klockan slog 35,00 precis utanför slutmålet Mölle krukmakeri. Här hittar ni länken till Långpassen. Efteråt käkade vi Gulashsoppa och drack öl på krukmakeriet. Kan det bli bättre? På bussen och tåget tillbaka till Ängelholm fick jag efterlängtad vila. Sedan var det skönt att köra hem till familjemiddagen som blev närproducerat från Pizza Corner.